Το Κέντρο Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε Παιδιά, Εφήβους και τις Οικογένειες τους είναι μία από τις δομές που ανήκουν στον Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου, έχει έδρα την Ρόδο, Ιωάννου Μεταξά 1,στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου Ρόδου και παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά ηλικίας 3-16 ετών του Δήμου Ρόδου αλλά και των γύρω νησιών του Νομού Δωδεκανήσου.

Επιστημονικά είναι στελεχωμένο από μία παιδοψυχολόγο, μία κοινωνική λειτουργό, μία ειδική παιδαγωγό και έναν λογοθεραπευτή. Η φύση των δυσκολιών που αναλαμβάνει αφορά τις ακόλουθες δυσκολίες: ψυχικές διαταραχές, προβλήματα στην εξέλιξη των νοητικών λειτουργιών, ειδικές διαταραχές ανάπτυξης, διαταραχές λόγου, μαθησιακές και συναισθηματικές δυσκολίες, συμβουλευτική γονέων.

Οι δραστηριότητες του Κέντρου αφορούν:

  • Την έγκαιρη διάγνωση
  • Την αντιμετώπιση και θεραπεία τακτικών αλλά και επειγουσών καταστάσεων (διαχείριση κρίσεων)
  • Διεπιστημονικές συνεργασίες για τα περιστατικά με στόχο την αλληλοενημέρωση και χάραξη θεραπευτικών στόχων
  • Συνεργασία με φορείς και υπηρεσίες μέσα στα πλαίσια της πρόληψης και ενημέρωσης του ευρύτερου κοινού για θέματα γύρω από την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.

Τρόποι Επικοινωνίας:

Η λήψη παραπομπών γίνεται τηλεφωνικά στο 22410-44620 κάθε Δευτέρα από τις 8:30 -10:30 και κάθε Τετάρτη από τις 10:30- 12:30.

Το Κέντρο λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, πρωινές ώρες, και οι συνεδρίες πραγματοποιούνται κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.

Προβολή Δικαιολογητικών